Tučňák zlatovlasý - popis, lokalita

Tučňák zlatovlasý dostal své jméno díky přítomnosti charakteristického stínu na hlavě. Tyto krásné členy rodiny mohou soutěžit s výraznými externími daty. Kromě toho jsou zábavné a zajímavé z hlediska učení. Mnozí fotografové a výzkumníci jsou rádi, že jdou do přirozeného prostředí tučňáků, aby je mohli sledovat a skládat fascinující materiál.

Vlastnosti formuláře

  1. Poprvé byl pták popsán v roce 1837 naturalistou z Německa. Byl to on, kdo si všiml, že chocholatý tvor má zajímavé návyky. Zpočátku byl tento tučňák přisuzován společné rodině, ale postupem času se jednotlivci stěhovali do samostatné klasifikace.
  2. Pokud budete postupovat podle údajů získaných z četných studií, pak nejbližšího kamaráda tohoto ptáka je považován za tučňáka královského typu. Druhý druh je samozřejmě větší a masivnější, ale jinak jsou podobné.
  3. Před více než 1,5 miliony let došlo k první mutaci, ptáci byli rozděleni a začali se měnit vzhled. Dnes se tito jedinci zdají být naprosto odlišní, zaměříme se na zlatovlasého člena rodiny.

Lokalita

  1. Druhy diskutovaných druhů preferují žít na pobřeží Antarktidy. Rádi žijí na ostrovech, které se rozprostírají nad sub-antarktickým pásem. Další výjimky zahrnují roviny s nekonečnou sněhovou hmotou, která neumožňuje přístup k vodě.
  2. Svou povahou žijí tučňáci koloniální, takže žijí ve velkých rodinách. Oni jsou se setkali v jižním Chile, také jak na Orkney ostrovech a Antarktidě poloostrov. Podle odborníků se tito jedinci nacházejí na Novém Zélandu, v Austrálii, Brazílii a Africe. Ale jejich hejna jsou malá a nestabilní.
  3. Pokud uvažujete o konkrétním místě bydliště, krásná opeřená přátelé raději usadit v blízkosti skalnatého terénu. Staví tam hnízda, tráví většinu svého života, schovávají se před nepřáteli v přirozeném prostředí.
  4. Vzhledem k tomu, že bylo dříve zmíněno, že tento druh žije koloniálně, je nutné objasnit počet jedinců v jedné rodině. Pozor, může dosáhnout 1,5 milionu a ještě více. Tučňáci jsou proto pro území hrstkou a často nepřátelskými.
  5. Mladí zvířata nejsou tak konfliktní jako dospělí ptáci. Ty často začínají bojovat, protože se snaží vybrat to nejlepší místo pro stavbu domu. Zajímavé je, že z oblasti stanoviště rodiny vyzařuje nepříjemný smradlavý zápach.
  6. Sociální aktivita je poměrně rozvinutá, ptáci komunikují s výkřiky a gesty. Ve svém arzenálu je mnoho zvuků, z nichž každý něco znamená. Když začíná období páření, muž zpívá a tak volá po samicích. Samice se shromáždí v hromadu a muž si vybere jednu a začne tančit.

Popis

  1. Jedinec tohoto rodu se vyznačuje velkými celkovými charakteristikami. Samozřejmě, že nemůže soutěžit s královskými tučňáky, ale není ani malá. Pokud jde o růst, pták roste na 70 cm, ale byli zde i větší zástupci.
  2. Rozdíly v pohlaví jsou přítomny, muži jsou o něco větší než muži. Zajímavostí těchto ptáků je. Liší se podle tělesné hmotnosti v závislosti na období roku. Během párování také slušně zhazujte. Obecně se hmotnost pohybuje od 3 do 6 kg.
  3. Mladiství jsou odpovídajícím způsobem menší, ale rychle rostou tukové rezervy, jak rostou. Než začne molt, tučňáci váží asi 6 kg, pak zhubnou 1,5-2 krát. Zpočátku se tito ptáci nazývali chocholatý, ne zlatovlasý. To je způsobeno charakteristickým chomáčem na hlavě, pigmentovaným žlutooranžovým odstínem.
  4. Špička je nad obočím. To je považováno za punc tohoto druhu. Zobák je silný a dostatečně velký. Je zbarvený nahnědlý s oranžovým odstínem. Mírně se sklonil jako dráp.
  5. U všech ostatních parametrů se tyto tučňáky mezi podobnými jedinci téměř nevyznačují. Jsou téměř po celém těle namalované modře nebo černě. Břišní část a krk jsou bílé. Tlapy jsou narůžovělé, stejně jako oblast pod křídly.

Dieta

  1. Nezapomeňte, že jedinci tohoto druhu patří dravým ptákům. Neví, jak létat, ale to nebrání tomu, aby byli vynikajícími lovci pod vodou. Prim to tučňáci dělají docela úspěšně.
  2. Dospělí jedinci jsou plně schopni potápět se do hloubky větší než 65 m. Současně mohou být pod vodou bez kyslíku po dobu až 3 minut. Kromě toho, před lovem a ponořením do vody, tučňáci sbírají malé množství kamenů v ústech. Díky této dodatečné hmotnosti umožňuje dravcům rychle klesat do vody.
  3. Často tučňáci zlatovlasí loví malé ryby. Užívají si také korýšů a chobotnic. Když se na to podíváte z druhé strany, pak se při krmení potomků rodiče snaží přinést malé měkkýše a plankton.
  4. Problém je v tom, že tělo mladých je spíše slabé a ještě není plně posíleno. Kuřata proto prostě nemohou strávit větší jídlo. Z tohoto důvodu můžeme říci, že rodiče poskytují mladým zvířatům speciální „miminko“ jídlo.

Zajímavosti

  1. Uvažovaní jedinci nejsou uvedeni v červené knize, ale tento druh je chráněn. Tučňáci zlatovlasí jsou považováni za velmi zranitelní.
  2. Současně, pokud se situace nezmění, takoví jedinci padnou do Červené knihy. Ptáci zahynou hlavně kvůli tomu, že celá planeta trpí velmi ekologicky. Specificky, tučňáci jsou nepříznivě ovlivňováni globálním oteplováním.

Takoví jedinci jsou jedineční a jsou chráněni jako druh, který může zmizet. Faktem je, že tučňáci mají málo přirozených nepřátel, jsou zničeni zhoršením ekologie na celé planetě. Ve vzácných případech jsou tuleni napadeni tuleni a kosatkami.

Video: 10 faktů o tučňácích