Pied Flycatcher - popis, lokalita

Pták flycatcher patří do rodiny Flycatcher. Na území střední Evropy žijí zástupci této rodiny. Tento pták je nenápadný, malý. Je menší než vrabec. Navzdory tomu pták přináší lidem mnoho výhod, a to tak, že ničí škodlivý hmyz. V latině, druhové jméno zní jako Ficedula hypoleuca.

Popis

Загрузка...

U flycatcher, blízko základny zobáku, tam jsou štětiny, které plní funkci dotyku. Oči jsou tmavé, kulaté. Na špičce je zobák špičatý, ale základna je široká. Vzhledem k tomu, že pták má poměrně dlouhá křídla, dokáže rychle létat. V flycatcher v horní části těla, na křídlech a hlavě, barva peří je černá. Na břiše, částečně na křídlech, ocas, a také na čele bílé peří. Nohy tohoto ptáka jsou tenké, šedé.

V popelníku jsou ocasní pera na ocase relativně krátká. Lodě se 4 prsty. Tři směřují dopředu a jeden zpět. Pěstují ostré drápy. Délka těla tohoto ptáka je pouze asi 12 cm, rozpětí křídel je 22 cm.

Lokalita

Hnízdí v Evropě, stejně jako na západě Asie. Je zde také výhled do severní části afrického kontinentu. V zimě létají do Afriky, letící jižně od Sahary.

Tento druh označuje typické stěhovavé ptáky. Jejich hnízdiště jsou běžná v celé Evropě. Nežijí jen na jihu této části světa. Můžete se setkat s ptákem na západní Sibiři a v severozápadní části Afriky. Žijí téměř všude, kde jsou vysoké stromy. Můžete vidět flycatcher v jehličnatých, listnatých, smíšených lesích. Někdy se usadí v zahradách a hájích a dokonce i v opuštěných městech nebo hřbitovech. Pták preferuje zimu v tropickém lese.

Chov

Загрузка...

Muži se vracejí ze zimoviště o několik dní dříve než samice. Jeden samec obvykle vezme 2-3 spiknutí, kde najde různé dutiny nebo ptačí budky. Miloval spiknutí, pták zpívá hlasitě upozornit své sousedy, že území je již obsazeno. Zpěv přitahuje ženy. Jakmile se vrátí z horké Afriky, vyberou si partnery pro sebe. Jeden samec může současně přitáhnout pozornost několika samic. Každý se odehrává mužem.

Když se objeví potomstvo, samec mu pomůže, aby se o to postaral pouze jeden z fen. Nejčastěji se jedná o první ze všech, kteří letěli při volání. Na druhé straně všechny ostatní ženy reagují i ​​na volání ostatních mužů. Často se tak stává, že kuřata ze stejné spojky mají různé otce. Jakmile samice staví hnízdo, okamžitě položí vejce. To se děje v květnu. Počet vajec se pohybuje od 4 do 7. Mají modravě zelenou barvu. Inkubuje se pouze samice. Toto období trvá přibližně 2 týdny. A muž v tomto období jí přinese jídlo. Rodiče krmí mláďata housenkami a různými drobnými hmyzy.

Způsob života

Když pták žije v hnízdních místech, neodlétá z jeho místa, ale loví poblíž. Když mláďata vyrostou a postaví se na křídle, flycatchers se shromáždí v hejnech, aby odletěli na zimu. Tam jsou drženi v baleních, společně hledají jídlo a tráví noc ve stromech.

Hlavní stravou ptáků je létající hmyz. Někdy může jíst a pavouk. Loví častěji, loví kořist v záloze. Najdete zde vhodné místo, kde můžete bezpečně pozorovat kořist. Všechny čtvrti by měly být viděny z tohoto okouna. Hned jak ze svého úkrytu spatří muškařský flycatcher kořist, okamžitě vzlétne a letí po něm. Hmyz, který chytí za letu se svým silným a houževnatým zobákem.

Jelikož jsou ptačí křídla dlouhá a úzká, může rychle letět a provádět různé manévry. Někdy se na krátkou dobu může vznášet ve vzduchu, aby se zobrala kořist přímo z listu, jako kolibříci.

Někdy se její lov děje jinak. Sedí na větvi v koruně stromu a dívá se na housenky, vrtí ocasem. Když letoun spatřil oběť, určitě ji chytí. Někdy hledá na zemi hmyz.

Související druhy

Загрузка...

Rodina flycatchers zahrnuje 275 druhů ptáků. Všechny jsou malé a obývají území Eurasie a Afriky. Jejich jídlo se skládá z různých druhů hmyzu a pavouků. Některé druhy patřící do rodiny mají velmi jasnou barvu. To se týká druhů vyskytujících se v subtropech a tropech. A ti, kteří žijí v oblastech s mírným podnebím, jsou migrující. Hnízdí v severních teritoriích a létají do teplých zemí pro zimování. Žijí v lesích jakéhokoli typu. Kromě toho mohou být vidět ve městě, například v zahradě nebo na zahradě.

Zajímavosti

Загрузка...

  1. Flycatchers přinášejí člověku hodně dobrého. Koneckonců, oni zničí velké množství škodlivého hmyzu, včetně těch, které poškozují lesy. Tento druh je proto v některých zemích chráněn.
  2. Některé druhy patřící do této rodiny žijí v horách. Flycatcher s oranžovým hrdlem žije v nadmořské výšce až 4000 metrů v Himalájích. Loví v houštinách, letí do horních hranic lesa.
  3. Mezi všemi flycatchers, tam jsou druhy, které čelí zániku. To platí pro ty druhy, které zaujímají malou plochu. Mezi nimi jsou mouchy džungle. Tento pohled lze nalézt pouze na. Negros. Zde je tento druh ohrožen vyhynutím, protože na ostrově jsou lesy s velkou intenzitou omezeny. Pokud se zničení přírody na tomto ostrově nezastaví, pohled zcela zmizí. Koneckonců, nikde jinde na světě nenajdete takového ptáka.
  4. Mnoho druhů rodiny flycatchers stavět jejich hnízda ve formě mísy. Mají je na stromě nebo v hustých křovinách. Někdy se hnízdo nachází v popraskané zdi opuštěného domu. Mezi nimi jsou druhy, které v jedné sezóně dávají dva potomky.

Video: Pied Flycatcher (Ficedula hypoleuca)

Загрузка...

Podívejte se na video: Ptice Hrvatske - Crnoglava muharica, ženka Ficedula hypoleuca Pied Flycatcher, female 11 (Říjen 2019).

Загрузка...

Populární Kategorie

Загрузка...