Himálajský medvěd - popis, lokalita, životní styl

Medvědi vzbuzují strach, jejich externí data o něm jen křičejí. V dnešním materiálu budeme studovat dalšího zástupce rodiny. Nazývá se himálajský. Jak název napovídá, lokalita zachycuje Himaláje a okolní oblasti. Někteří tyto medvědy nazývají bílými medvědy, protože před nimi mají odpovídající značku. Pojďme prozkoumat všechno o těchto zvířatech, takže si můžete vytvořit svůj vlastní názor.

Lokalita

  1. Ve větší míře jsou jednotlivci reprezentované rodiny rozptýleni po celém Himalájích. Oni jsou také lokalizováni v Koreji, Čína na severovýchodě, Indie na severu. Seznamte se s tímto druhem v Japonsku, stejně jako na Dálném východě. Tito jedinci rádi žijí v modřínu a smíšených pruzích. Mohou žít v pouštích a na vysočinách. Někdy stoupají 3,5 km. nahoru. V zimě sestupují na značku 1,5 km.
  2. Jednotlivci diskutované rodiny žijí v podhůří nedaleko Pákistánu, Manyamy a Indie. Zabírají velkou část Asie, kromě Malajsie a střední Číny. Distribuční oblast se však postupně rozšiřuje. Na Dálném východě se nachází na jih. Tam jsou jednotlivci v Severní Koreji, ale většina z nich v jižní části země. V Japonsku žije belogrudki v blízkosti ostrovů Šikoku a Honšú.
  3. Co se týče počtu hlav, je těžké určit, kolik zvířat je. Pokud začneme z informací od japonských specialistů, v Honšú je asi 10 tisíc lidí. Oficiální údaje o přesném čísle však nejsou k dispozici. V rozlehlosti naší vlasti je stále asi 6 tisíc zvířat, v roce 2012 došlo k nárůstu, zaznamenal 15 tisíc. V Pákistánu, asi 1 tisíc, v Indii - asi 8 tisíc.

Popis

  1. Podle jejich vnějších vlastností jsou zástupci rodiny poněkud podobní pravěku. Pokud začneme od těchto vědců, pak tito jedinci jsou předky ostatních. Výjimkou jsou pouze medvědi a pandy. Tito jedinci jsou býložravci, ale mohou projevit agresi vůči osobě nebo těm, kteří ohrožují život.
  2. Zvířata se vyznačují pigmentací tlamy. Může být čistě černá, jako uhlí nebo nahnědlá. V bradě jsou také zvířata s bělavými skvrnami. Hruď má osvětlenou bělavou skvrnu ve formátu připomínajícím klín. Uši jsou obrovské, vyčnívají, jsou podobné zvonku.
  3. Ocas je natažen na délku 10 cm nebo více, v závislosti na jednotlivci. V ramenou zvířete roste až 0,8 m. V průměru. Jeho výška se pohybuje v rozmezí 1,3-1,8 m. To opět přímo závisí na věku a pohlaví. Pokud jde o hmotnost, to je 70-190 kg. u samců a asi 50-140 kg. u žen Průměr obou pohlaví je však 120 kg.
  4. Tito medvědi mohou být porovnáni s hnědými, ale vypadají štíhleji a štíhleji. Také tělo je známé svou lehkostí a zvyky vypadají směšně a dokonce směšně. Končetiny jsou jemné. Nos je velmi mobilní, stejně jako rty. Nezaměňujte si však roztomilý pohled s laskavostí. Jedná se o tvrdá a nebezpečná zvířata, která útočí i na buvoly.
  5. Hlava nemůže být nazývána obrovskou, je to spíše průměrná z hlediska celkových charakteristik. Masivní, zejména tato kvalita se projevuje v oblasti brady. Zvířata byla většinou zařazena mezi býložravce. Nicméně, lebka je silný, silné zuby, silný grip, který jim umožňuje porazit nepřítele snadno. Obočí jsou zúžené, chrámy silné a silné.
  6. Porovnáte-li data zástupců rodiny, například s černošskými jedinci, jsou tyto mnohem větší. Některá zvířata mužského pohlaví však mohou předstihnout ukazatele kolegů. To je rarita, ne stálost. Čich, dotek, zrak a jiné smyslové orgány v hovězích prsou jsou rozvinutější.
  7. Diskutovaní jedinci skupiny rodokmenů mají pozoruhodnou strukturu končetin. Přední strana je velmi silná. Proto, když jedinec poškodí jeho zadní čtvrtí, to může ještě vylézt strom podél kmene, ovládat jen přední končetiny. Vrchol trupu je více rozvinutý, protože medvědi ho využívají při aktivní zábavě. Na tlapách jsou obrovské drápy, zejména na přední straně. Pomáhají zvířatům kopat zemi a stoupat.

Způsob života

  1. Podle představitelů rodiny je pro tento den charakteristická bdělost. Někteří však dávají přednost jídlu večer nebo v noci, lenošení v blízkosti zemědělské půdy a lidského obydlí. Raději žijí v rodinách. Někdy se spojují do malých skupin.
  2. Tato zvířata jsou považována za rodené lezce. Mohou snadno vylézt do hor k odpočinku, dostat jídlo nebo skrýt před nepřáteli. Přibližně 15% doby trvání těchto jedinců je ve stromech. Používají pobočky, aby zušlechťovali své místo existence.
  3. Charakteristickým rysem je, že tento druh není příliš dlouho v režimu spánku. Zvířata začínají připravovat den kolem poloviny podzimu. Na konci sezóny usnou, probudí se brzy na jaře. Minky ve vnitřní části jsou zušlechtěny větvemi. Doupě se zpravidla nachází na slunných svazích na Vysočině, jeskyních, dírách, dutinách.
  4. Tato zvířata mají dobře vyvinuté sluchadlo. Komprimují i ​​ty zdánlivě tiché zvuky. Také schopný mluvit, napodobovat ostatní zvířata. Například, řev, vrčení, pískání, pláč, kňučení a dokonce i slurp.
  5. Mohou dělat různé zvuky, když mají strach nebo smutek. Zvířata začínají syčet, když jsou ohrožena, a během bojů je velmi hlasitě křičeli. Když se přiblíží k sobě, medvědi kliknou na jazyky a dávají signály připomínající krokodýlí žábu. Pokud jde o dobu trvání, žijí v průměru 23 let. Nicméně, rekord v 44 letech pevné po dlouhou dobu.

Dieta

  1. Je pozoruhodné, že dotyční jedinci preferují potraviny rostlinného původu více než medvědi hnědého. Prezentovaná zvířata jsou však na rozdíl od amerických černých příbuzných dravější.
  2. Pokud porovnáte himalájské medvědy s pandami, ty první nejsou tak závislé na nízkokalorických potravinách jako ty. V opačném případě jsou diskutované vzorky všežravci a mají málo, bez ohledu na to, co jedí.
  3. Kromě toho, himálajská zvířata ve většině případů dávají přednost jídlu s vysokým obsahem kalorií, protože to bude potřebovat výrazně méně. Takoví medvědi jsou zvyklí na spoustu k vyplnění, aby zachránili zásoby v tukových vrstvách.
  4. Teprve po těchto akcích mohou divoká zvířata v klidu s klidem. Medvědi to často dělají v době, kdy jim chybí jídlo. Když je nedostatek jídla, zvířata začnou putovat podél řek. V této oblasti si mohou vychutnat lískové ořechy, hmyz a larvy.
  5. Je pozoruhodné, že dotyčná zvířata jsou všežravci a snaží se uspokojit svůj hlad jakýmkoliv jídlem, které mohou potkat. Takoví medvědi také jedí brouky, termity, včely, mršinu, houby, květiny, byliny, plody, ovoce a semena.
  6. Od poloviny jara do poloviny léta jsou mezi zastoupené jedince zahrnuty především rostlinné potraviny ve stravě. Zahrnuje také ovoce. Od poloviny léta do začátku jara vylézají medvědi stromy.
  7. Na nich sbírají různé bobule, vinné révy a šišky. V opačném případě jsou tyto výrobky pouze malou částí hlavního menu. Jak již bylo zmíněno, reprezentované osoby jsou spíše dravé, takže někdy napadají i artiodaktyly.
  8. Často zaznamenané útoky na hospodářská zvířata. A to se děje pravidelně. Pokud jde o volně žijící zvířata, nese kořist u kanců, jelenů a dokonce i dospělých buvolů. Prezentované osoby prostě zlomí krk oběti.

Chov

  1. V habitatovém prostředí se období páření těchto zvířat vyskytuje v polovině léta. Po páření se děti narodí kolem ledna. Ženy dosáhnou pohlavní dospělosti asi 3 roky. Po porodu, zvíře trvá přestávku na 2-3 roky. Během tohoto období je tělo obnoveno.
  2. Z celkového počtu zastoupených jedinců se asi 15% podílí na březích samicích. Před porodem, zvířata uspořádat své domovy v dutinách stromů a jeskyní. Děti se mohou narodit jak v zimě, tak na jaře. Doba těhotenství potomků trvá přibližně 8 měsíců.
  3. Již 3. den po narození mladíci otevřou oči. Další den se mláďata mohou pohybovat nezávisle. Je pozoruhodné, že mladá zvířata rostou velmi pomalu. Úplně nezávislý životní styl potomků začíná vést až 2,5 roku.

Nepřátelé

  1. Zajímavé je, že asijští medvědi často napadají hnědé příbuzné a dokonce i tygry. Zastupovaní jedinci jsou navíc neustále ve válce s balíčky vlků a leopardů. Největší nebezpečí pro medvědy představuje rys ostrovid. To je nejhorší soupeř zvažovaných jednotlivců.
  2. Kromě toho černoši často vykazují nadřazenost nad levharty z Dálného východu. Pouze tato dominance se vyskytuje v husté vegetaci. Na volném terénu jsou divoké kočky silnější než medvědi. Zajímavé je, že leopardi se snaží lovit přesně na dětských medvědech mladších než 2 roky.
  3. Je pozoruhodné, že tygři také občas loví mláďata zvažovaných jedinců. Aby se alespoň nějak unikli z pronásledovatelů, medvědi se snaží vylézt vysoko na stromy. Oběť chvíli čeká, až se tygr unaví z čekání. Jako výsledek, divoká kočka opustí. Pouze dospělí medvědi mohou odolávat tygři.
  4. Černí medvědi jdou do bezpečné oblasti ve věku asi 5 let. V tomto případě už mohou bojovat se svými nepřáteli. Stojí za zmínku, že dotyční jednotlivci jsou stateční bojovníci a nikdy se nevzdávají. Dokonce i zraněný medvěd může stihnout svého násilníka, aby se pomstil.

Problém je v tom, že takové neobvyklé predátory postupně vymírají. Většinou je to způsobeno masivním odlesňováním. Kromě toho pytláci z cenných částí těla a kůže loví tyto jedince. V současné době jsou medvědi chráněni a snaží se udržet své druhy.

Video: Himalájský medvěd (Ursus thibetanus)