Konipas horský - popis, stanoviště, zajímavá fakta

Člověk je obklopen úžasnou přírodou, zejména mnoha krásnými a ne vždy nezapomenutelnými ptáky. Dnes se díváme na představitele opeřeného kmene, který se vyznačuje migrační cestou pobytu a bílošedým zbarvením. Promluvme si o konipasovi, roztomilém a malém ptákovi s mnoha dobrými návyky. Tam jsou asi čtyři druhy těchto jedinců, ale nejoblíbenější je bílá.

Popis

  1. Opeřená zvířata jsou snadno odlišitelná od ptáků podobné odrůdy. Charakteristickým rysem je pigmentovaný černý a zúžený zobák, stejný odstín hrudníku a jakýsi "uzávěr" na hlavě. V horní části peří jsou pigmentované šedé barvy, které se mohou protínat bílou.
  2. Spodní část těla je bělavá. Pokud jde o křídla, v těchto oblastech se barvy kombinují a tvoří určitý kontrast hnědých, šedých, bílých odstínů. Křídla ukazovala a protáhla se na koncích, přitlačila ocas. Dlouhé, tenké, ale silné. Díky tomu pták stoupá nad trávu a vidí všechno.
  3. Oči jsou pigmentované černou, kolem nich jsou bílé okraje, připomínající masku. Pokud jde o jejich rozměrové rysy, tyto opeřené tvory jsou jen vrabci. Po délce těla jsou vytáhnuty o 20 cm a hmotnost je pouze 30 gramů.
  4. Prezentované ptáky jsou malovány hlavně v odstínech šedé, černé a bělavé. Rodina dostala své jméno díky rytmickým pohybům ocasu. I když je pták naprosto klidný, jeho ocas se stále pohybuje.

Způsob života

  1. Nejcennější z nich je tento druh pernatých zástupců. Ptáci zničí nevyčíslitelné množství hmyzu a mouchy zvláště, který otráví lidský život. Chytit kořist, pták jde do nebe k lovu.
  2. Letní obyvatelé, kteří mají své vlastní zeleninové zahradě milují tyto ptáky. Pomáhají ničit škůdce, protože jsou v posteli. Ptáci jsou mobilní a svižní, spadají do klidného stavu, jen když zpívají.
  3. Tito jedinci jsou důvěřiví tvorové, dokonce i cizinci. Když skončí letní čas, shromáždí se celé stádo, špačci a vlaštovky se k němu připojí. Pak se osamocení přátelé usadí v rákosí.
  4. Předtím, než se vydáme na teplá místa pro zimování, se ptáci chovají agresivně a nevěřícně vůči ostatním. Během spánku, jednotlivci mluvit, aby nedošlo ke ztrátě navzájem. Let probíhá na podzim, trvá několik měsíců.

Lokalita

  1. Uvažovaní jedinci ve většině případů preferují žít v teplém a mírném klimatu. V takových podmínkách se ptáci cítí co nejpohodlněji. Často se ptáci nacházejí v Asii, Evropě a Africe.
  2. V teplých oblastech jsou tito jedinci sedaví. Ve stejných regionech s příznivým klimatem migrují wagtaily z chladných oblastí. Stojí za zmínku, že biotopy se shodují v bílých a žlutých koních. Takoví příbuzní jsou poněkud odlišné chování a životní styl.
  3. Žluté wagtails dorazí do teplých stanovišť mnohem později než jejich příbuzní. Po příjezdu se jednotlivci téměř okamžitě snaží zapojit do výstavby bydlení. V závislosti na poddruhu se pernaté hnízda mohou mírně lišit. Kromě toho mají dotyční jedinci na rozdíl od svých příbuzných mnohem menší strach o lidi.
  4. Představení ptáci se zabývají stavbou svých hnízd v trávě, na hrboly a na zemi. Zbývající jedinci poddruhu se snaží vést tajnější způsob života. Staví hnízda na odlehlých a téměř nepřístupných místech. Muži wagtails vždy pečlivě hlídají svou rodinu a domov.
  5. Jakmile se samice pokládá, rodiče jsou stále ostražitější. Pokud si jednotlivci v čase všimnou možného nebezpečí buď dravce, začnou křičet silně. Ptáci tak varují všechny své bratry před hrozbou. Ptáci se snaží vytáhnout dohromady a křičet společně. Tak pronásledují nepřítele.
  6. Pokud by dotyční jedinci potřebovali chránit své hnízdo a potomstvo, překvapivě projevují mimořádnou odvahu. Díky neotřesitelné odvaze mohou tito ptáci bez obav padnout i na dravce. Uvažovaní jedinci přicházejí na území Ruské federace před kýmkoli jiným. Proto jsou považováni za předchůdce jara.

V dnešním materiálu byl studován další zástupce rodiny, který se vyznačuje krásným zpěvem a neustále se pohybujícím ocasem. Od přírody jsou tato pernatá stvoření velmi důvěřivá, ale před přípravou na migraci mohou být opatrná. Ptáci jsou považováni za spasitelské zahrady.

Video: Konipas (Motacilla cinerea) t