Lesní slon - popis, lokalita, životní styl

Zpočátku sloužili lesní sloni jako afričtí. Postupem času však byly studovány, a proto dospěly k závěru, že je nutné definovat zástupce rodiny do samostatného druhu. Studovali DNA jedinců, ale pak přešli na své stravovací návyky, zvyky a další charakteristiky. V tomto materiálu budeme studovat vše, co se týká dotyčných zvířat, abychom situaci trochu objasnili.

Popis

  1. Naproti tomu, například, od savanských bratří, tito jedinci jsou středně velké a horší než oni, pokud jde o rozměrové rysy. Rostou na kohoutku až asi jeden a půl metru, což je u těchto zvířat velmi malé. Současně, africké zástupci rostou téměř 4 metry. Hmotnostní kategorie se pohybuje mezi 2,6-6 tunami.
  2. Kly jsou rafinované, protáhlé. Kvůli této struktuře, zvířata dělají jejich cestu přes hustou scrubland, moci snadno existovat v podmínkách tropických lesních pásů. Uši jsou obrovské, zaoblené ve formátu. Zvířata dokonale slyší, řídí to.
  3. Kůže není ve velkých množstvích opatřena potními žlázami. Proto sloni, stejně jako jiní jedinci z této rodiny, používají své uši k tomu, aby se mohli nadýchat a kontrolovat tělesnou teplotu. Jejich čelisti jsou dlouhé a zúžené.
  4. Končetiny vpředu mají 5 prstů, zatímco na zadních nohách jsou pouze čtyři. Pod trupem se rozumí proces vytvořený spojením nosu a horního rtu. Je nezbytný pro nábor vody, lepení předmětů a další akce. S pomocí kmenových jedinců komunikují, přijímají své potomky a vnímají životní prostředí.

Vlastnosti

  1. Od roku 1990 se počet cílů začal rychle snižovat. Faktem je, že pytláci kořistí na slonech kvůli přítomnosti cenných klů. Dekorace, suvenýry a další vymoženosti byly následně vyrobeny na bázi slonoviny.
  2. Vzhledem k tomu, že reprezentovaní jedinci loví na zemědělské půdě, začali je zastřelit. Sloni zničí třtinu, kukuřici, čirok. Vylézají na plantáž, šlapou a požírají všechno.
  3. Tato zvířata jsou důležitá pro ekosystém, protože přispívají k zachování rovnováhy. Zlepšují výsadbu vegetace. Pokud budeme postupovat podle výpočtů, dnes je jich asi dvě stě tisíc.

Lokalita

  1. Jednotlivci většinou žijí v centrální a západní části afrického kontinentu. Zvířata se snaží zůstat v Kongské pánvi. V této oblasti dominují vegetace a zejména lesy.
  2. Zvířata se často nacházejí podél malých řek a bažin. Jakmile začnou tropické deště, snaží se sloni dlouhodobě zůstat v lesích. Když nastane sucho, zvířata naopak mají tendenci trávit čas v blízkosti močálů.

Způsob života

  1. Je pozoruhodné, že jednotlivci preferují žít v malých skupinách. V těchto rodinách může být až 8 slonů. Nejčastěji je hlavou dospělá žena. Zbývajícími členy rodiny jsou mláďata a sestry vůdce.
  2. Ve většině případů žijí samci u tohoto druhu odděleně. Oni také tvoří jejich stáda, kde největší a nejsilnější slon stane se jejich hlavou. Pokud jde o páření, samci a samice se protínají výhradně v období páření. Po zbytek času se zvířata snaží nepřiblížit.
  3. Jednotlivci jsou polygamní. Nesnaží se udělat pár pro život. Naopak jednotlivci pokaždé v době páření mění partnera. Pokud jde o loajalitu a péči, takové rysy se objevují pouze mezi rodiči a mladými. Těhotenství probíhá téměř 2 roky.
  4. V důsledku toho se narodí pouze jedno dítě. Během několika hodin je plně schopen následovat svou matku a vést částečně samostatný životní styl. Je pozoruhodné, že mláďata zůstávají v péči matky až 8 let. Současně mohou jednotlivci dosáhnout pohlavní dospělosti od 9 do 15 let. Mnoho jemností závisí na klimatických podmínkách.
  5. Pokud jde o dietu, je často založena na potravinách rostlinného původu. S dlouhým kmenem si sloni berou ze stromů různé druhy ovoce, listů a bobulí. Také, jednotlivci často regale ledviny a kůra. Je pozoruhodné, že tito sloni mohou žít až 70 let.

Dotčená zvířata mají jedinečnou povahu. Po dlouhou dobu byli tito jedinci považováni za poddruh slona afrického. Pouze nedávné studie takové domněnky vyvrátily. Tyto různé druhy se však mohou vzájemně prolínat. Zároveň se rodí zdravé a životaschopné potomstvo.

Video: slon lesní (Loxodonta cyclotis) t