Zahradní pěnice - popis, stanoviště, zajímavá fakta

Zahradní loupač je zpěvák, který se nachází na území Běloruska, Ruska, Ukrajiny, Indie, Kazachstánu, Turkmenistánu.

Výhled do zahrady se téměř neliší od rákosu a bažin. Všichni vypadají téměř stejně - délka je od 10 do 18 centimetrů, velikost křídel je od 5 do 7 centimetrů a hmotnost je asi 10 - 17 gramů.

Pták zvaný pěnice se nemůže pochlubit jasnou barvou, naopak samci i samice mají v šedých barvách stejnou šedohnědou barvu a olivově béžovou v dolních částech těla. Nejdůležitějším rysem zahradních psů je imitace zpěvu, kterou publikují v noci. Tyto zpěvové bytosti napodobují zvuky jiných ptáků a dělají to mnohem pomaleji než jejich protějšky z bažin.

Vlastnosti vzhledu

Zralí bojovníci během páření vypadají speciálně. Obecně platí, že tito ptáci mají své záda malované v hluboké olivové barvě. Ale nadkhvostnaya část je o něco lehčí než oliva zpět, dobře, ocas a křídla, naopak, jsou zpracovány ještě hlouběji, a proto vypadají velmi nudné.

Šedá, zakouřená barva převládá na prominentní straně ptáka, rozkládá se od ocasu až po hrdlo. Šedá je také na drápech a prstech.

V létě tento opeřený pěvec vypadá poněkud ponurý. Je v blednoucí formě, že je vidět všechny barevné otupění tohoto ptáka - hřbet je šedohnědý, břicho je špinavé bělavé. Zralé jedince v novém podzimním vzhledu se však mohou pochlubit načervenalými květy načervenalými květy a příměsí okru na ventrální části těla. Mladý růst v podzimním období má jasnější a více načervenalé zbarvení než dospělí.

Stanoviště

Zahradní pták, jak již bylo uvedeno výše, žije v mnoha zemích, někdy se vyskytuje v blízkosti Leningradu, na východě Estonska, v západních sibiřských močálech, v Mongolsku, v Altaj, na Irtyši, poblíž Nepálu, nedaleko Saratova. Wintering je zaslán do Indie, Pákistánu a dalších termálních zemí.

Opeřený cestovatel vstupuje na území bývalého SSSR pouze v letní sezóně. To je létající pohled, který nezůstane v naší oblasti po dlouhou dobu.

První známost

V roce 1901 byl poprvé na území bývalého SSSR nalezen zahradní rákos, který byl 10. až 13. března spatřen v údolí Murghab. Po migraci ptáků byl patrný - na konci června se začali připravovat na podzimní odchod ze SSSR, ale nakonec opustili SNS v srpnu až září 1901.

Odborníci si všimli, že ptáci začínají postupně odlétat ze SSSR, takže tito ptáci začali odletět z moskevské oblasti 24. srpna a téměř se nesetkali na okraji hlavního města do 9. září.

Chování

Zahradní pěnice je považována za milovníka lesa, dává přednost listnatému, jehličnatému lesu. Pták je obecně kočovný a přizpůsobuje se různým podmínkám a klimatickým krajinám.

V tajze často vznikají hnízda v křoví a na louce, která se nachází v blízkosti močálů, jezer, řek, kanálů. Také jeho přítomnost lze pozorovat v zarostlých malinách, v malých jámách, v křovinách a roklích.

V leso-stepní oblasti putuje do malých, březových lesů a občas narazí na zcela netradiční oblasti (kde nejsou stromy a keře). Reed na otevřených, suchých místech, aby se usadil ve vodních útvarech, mírně zarostlé malými rákosí a řekami, ale pouze v místech s křovinami nebo rákosí.

U potoků a malých nýtů zabírá oblasti vrbových a smrkových lesů. Žije na svazích kopců v křovinách a někdy v rákosí, někdy daleko od vody. Někdy se usadí na společenských, opuštěných místech - mohou to být zarostlé plevele, opuštěné parky, příkopy, zarostlé zahrady, zejména ty, které jsou v blízkosti rybníků a řek.

Hornaté území bylo také vybráno skladatelem, obývá boky a nekultivované druhy třešní. Nachází se na svazích údolí a kopců. Co se týče hornatého území, zde se hvízdák raději hnízdí v nadmořské výšce 800 - 1300 metrů. Žije na náhorních plošinách Uralu, na Tien Šan a poblíž horských potoků Kopetdagu.

Populace

Počet pěvců se mění a přímo závisí na terénu. Její málo v severních částech, například, to je těžké najít tento pták v Leningrad oblasti nebo údolí Yenisei. Obvykle se ale můžete setkat se zpěvem v Uralu, Pobaltí, Smolensku a Olonets Territory, stejně jako v celém středoevropském regionu bývalého SSSR.

Chov

Na jaře se ptáci vracejí do hnízdišť. Po příjezdu zralí muži začínají zpívat a zabírat hnízdiště. Hnízda samotná jsou v různých vzdálenostech od vodních útvarů, v některých případech dostatečně daleko. Nacházejí se v hustých kopřivách, jasmínových keřech, zarostlých keřech bobulí, dogrose, třešních a jiné vegetaci.

Nejdůležitější věcí pro rákos při výběru umístění hnízda je přítomnost hustoty vegetace a množství světla na částicích této vegetace. Pták visí hnízda na stoncích a větvích, ale tvar hnízda je obvykle ve tvaru kužele nebo ve tvaru šálku.

Samice leží od 4 do 6 vajec, v jejich barvě je velmi těkavá. První druh vajec je pokryt světle bledě růžovými tóny, pozadí druhých vajec je v matné, mléčně bílé barvě a třetí je v šedobílé verzi.

Moult

Tito ptáci dvakrát za rok mění peří. Nejdříve přichází předmanželský a po změně manželského peří. První molt se vyskytuje v zimě a druhý na podzim. U mladých jedinců je však v závěrečné fázi léta částečná tma.

Zvukové návyky

Tmavě hnědá ve výšce a šedavě v nižším sektoru, ona, pěnice vydává dvojitý nebo trojitý nutkání “kontrola”, signalizace nějaké události. Píseň je opeřená, je jedinečná, je obtížné ji zaměňovat s jinou. Skládá se ze samostatných výkřiků a slabik a za každým z nich je slavný a opakovaný „check-check-check“.

Píseň se mění, někdy obsahuje spoustu ráčny a někdy i obrovské množství jasných, naplněných a neuspěchaných kombinací končících v touhách. Také tato dlouhotrvající kompozice obsahuje slabiky z písní jiných ptáků.

Ve chvílích období páření můžete neustále slyšet zpívající samce, naříkají několik dní. Navzdory tomu, samci rozdávají písně naprosto odlišného charakteru, například ve dne je slyšet rytmická, rychlá píseň, která se děje i bez pauz. To je způsobeno tím, že pták v této době nespí, hledá potravu, mění polohu a provádí mnoho fyzických operací.

V noci je pták pasivní a publikuje svou píseň z jednoho místa, obvykle sedí na vrcholu keře nebo větve. Noční píseň má klidnou, pomalou a vysokou hlasitost, obsahuje také pauzy a měření.

Video: zahradní pěnice (Acrocephalus dumetorum) t