Zahrada Slavka - popis, lokalita, zajímavá fakta

Asi 20 druhů ptáků patří do rodu Slavkov, které mají mnoho společného. Jsou malé, agilní a krásně zpívané. Peří v tomto druhu je převážně šedé a hnědé. Malé oblasti těla jsou natřené bílou a černou barvou a některé druhy mají narůžovělé a červené barvy. Délka těla většiny Slovanů asi 15 cm, váží se asi 20 g.

Co se živí

V létě jíst hmyz. Strava zahrnuje mouchy, komáry, housenky. V chladném období se živí bobulemi a semeny.

Příroda v přírodě

Žijí prakticky po celé Eurasii, stejně jako v severních částech Afriky.

Většina členů rodu jsou stěhovaví ptáci. Žijí zpravidla na okraji lesa v městském parku.

Typy slave

  1. Atlas Žije na severu Afriky a také v jižních zeměpisných šířkách Evropy. Délka těla je asi 13 cm, hnízdí ve vysoké nadmořské výšce - 1200-2400 m. V Maroku tráví zimu.
  2. Africké pouště. Rozměry jsou malé - velikost a hmotnost ptáků je 12 cm a 10 g. Břicho je bílé a hřbet je hnědý. Barva zobáku a nohou těchto afrických obyvatel je žlutá. Jak název napovídá, žijí v Africe. Netýká se migrantů.
  3. Belousaya. Samci mají na zádech šedé peří a na břiše mají růžové peří. Na ocase jsou vidět bílé pruhy. Samice na zadní straně jsou malované šedohnědou. Břicho je bílé. Na zimu letí do Rudého moře. Můžete se setkat na Kavkaze, stejně jako v Turecku.
  4. Hora. Váží asi 16 g. Žije v horách na území Afghánistánu, Pákistánu, Kazachstánu. Na zimu letí do Indie. Délka - 13-15 cm.
  5. Jemen sinitsya. Žije v Saúdské Arábii v Jemenu.
  6. Brýle. Na vnějších značkách připomíná šedou slavku. Distribuováno v Evropě. Délka těla je cca 12-14 cm, váží méně než 10 g, křídla jsou hnědá. Na hlavě je šedá opeření, hnědá na zádech a narůžovělá na břiše.
  7. Zpěv. Břicho je bílé. Žije v Asii a v jižních lesích Evropy. Hlava druhu je zdobena černou čepicí.
  8. Štípnutí. Žije v asijských savanách. Může žít ve výškách do 2000 m.
  9. Provensálský. Délka tohoto zástupce rodu je 11-15 cm, nad ním je opeření na těle šedé a zdola červené. Žije v jižních oblastech Evropy.
  10. Opuštěné Žije v Africe a Asii. Nahoře nažloutlé opeření, bílo-načervenalé. Bill je žlutý.
  11. Sadovaya. Žije v Evropě a na Sibiři. Peří monofonní. Má šedohnědou barvu se slabým zeleným odstínem. Spodní část těla je bílá.
  12. Sardinii. Žije v jižní části Evropy. Má velký zobák. Na zadní straně peří je natřena šedá, na žaludku je namalován cihlový stín. Nohy jsou červené.
  13. Šedá Šedo-hnědé opeření na zádech, a popel na hlavě a stranách. Břicho je narůžovělé. Žije v Eurasii a severní Africe. Velikost vrabce.
  14. Ruppel Barva je šedá. Křídla jsou černá. Tito ptáci žijí v Turecku, v Řecku. Barva ocasu je bílá a černá.
  15. Zavirushka. Žije v centru Evropy. Váží asi 14 g. Hnědé peří.
  16. Středomoří. Žije v Itálii a ve Španělsku. Opeření v horní části u samců tohoto druhu je tmavě šedé, spodní je lehčí. Hlava je natřená černě. Samice mají šedou hlavu. V tomto případě je zadní strana středomořské ženy hnědá.
  17. Subalpine. Žije ve Středozemním moři. Délka těchto ptáků je 12 cm, hřbet je šedý, břicho je lehčí. Na hrudi je bílý pruh.
  18. Blackhead Habitat - Severní Afrika, Evropa. Odváží se asi 21 g. Barva je hnědavě šedá. Samci mají černou „čepici“, ženy mají načervenalé zbarvení.
  19. Hawk Žije jestřáb v Evropě. Délka těla zástupců tohoto druhu je 18 cm, váží až 30 g. Odtud je peří šedé s poněkud nazelenalým odstínem. Na břiše ptáka se zbarvení podobá jestřábovi. Proto jméno.

Rozdíly mezi pohlavími


U některých druhů je přítomna sexuální deformita. Je vyjádřena slabě. Šedo-hnědá barva vám umožňuje zamaskovat se v křoví.

Obsah

Docela dobře se kořen doma. Podle povahy míru.

Udržujte teplo v prostorné kleci. Měla by mít okouna a nádrž, kde by se mohla vykoupat sláva.

Můžete krmit směs obilí, stejně jako bobule, ovoce. Během období hnízdění je nutné dávat potravu pro zvířata ve formě hmyzu.

Chov

Když je chován ve dvojicích, může se chovat. Potřebujeme dát nebo zasadit do vegetace klece, kterou budou používat jako materiál pro hnízdo. Vejce ve spojce 5-8, která střídavě inkubují rodiče.

Zajímavosti

  1. Vedete tajný životní styl, ale v městském parku můžete slyšet zpěv vran.
  2. Migrují v noci, polární hvězda je pro ně referenčním bodem.
  3. V přírodě může žít až 10 let. A v zajetí - až 12.

Zpěv

Muži i ženy zpívají hlasitě. Charakteristika zpěvu závisí na typu. Pro některé je to rytmické, pro ostatní - jemnější. Kopírují zpěv jiných ptáků a při zachování domu mohou kopírovat člověka.

Video: zahradní film (Sylvia borin)