Penguin - popis, lokalita, zajímavá fakta

Tučňák brýlatý je pták patřící rodině tučňáků. Tento druh je také znám pod takovými názvy jako: osel, africký nebo černohnědý.

Místo ptáka je jihozápadní pobřeží afrického kontinentu, umývaný studenými vodami Bengálského proudu a ostrovy přilehlých k tomu. Také mnozí zástupci tohoto druhu jsou distribuováni po celém světě, především jsou to obyvatelé zoologických zahrad.

Všimněte si, že tučňák černozobý je jediným druhem, který žije v Africe, což je pro mnohé neobvyklé, protože většina obyvatel je přesvědčena, že hlavním stanovištěm těchto ptáků jsou pobřežní vody Arktidy.

Hnízdění ptáků se provádí každoročně s nástupem zimy, což je vysvětleno tím, že během tohoto období je teplota na pevnině pro ptáky pohodlnější, což přispívá k chovu. Ptáci však stále musí chránit své budoucí potomky před přehřátím, pokládajíce do předem připravených hrabat kopaných v guanových ložiscích přímo na pobřeží.

Vzhled

Na délku, tučňáci dosáhnou 70 cm, zatímco jejich váha nepřekročí 4,5 kg. Barva ptáků je charakteristická - vpředu tento druh peří má bílé peří, za barvou peří černé. Extremity černé barvy, protože to, co tento pohled obdržel jméno - černo-legged tučňáci. Všimněte si, že na hrudi těchto ptáků jsou malé tmavé skvrny, které jsou pro každého ptáka jedinečné.

Nad očima brýlí jsou umístěny žlázy světle růžové barvy, jejichž hlavním účelem je kontrola termoregulace. Při výrazném zvýšení tělesné teploty proudí krev intenzivněji do těchto žláz pro chlazení okolním vzduchem.

Samci se liší od samic nejen ve větším složení, ale i ve větších velikostech zobáku. Černá a bílá barva tučňáka je ve skutečnosti účinnou ochranou ptáků ve vodě proti různým predátorům vytvořením protiproudů. Barva peří mladých jedinců se liší světlejšími barvami.

Chov

Maskovaný tučňáci - monogamní ptáci, kteří vytvářejí páry po dlouhou dobu, zralost jednotlivců nastává po dosažení 4-5 let. Hnízdní období tučňáka černého je přímo závislé na klimatických podmínkách, v jižní části kontinentu se vrchol ptáků vyskytuje na jaře, v Namibii - od listopadu do prosince. Počet vajíček, které samice fouká, je nejvýše 2 kusy. Proces rozmnožování provádějí oba zástupci páru, doba inkubační doby je asi 40 dnů.

První oblečení tučňáků, které pronikly, je světle šedé chmýří. Poprvé se potomci narodili se svými rodiči. Po jednom měsíci jsou mladí lidé sjednoceni v tzv. „Mateřské škole“. První dospělý opeření mladých tučňáků dostat mezi věky od 2 do 4 měsíců, zpravidla začátek prvního molt je přímo závislý na stanovištích a krmení ptáků. Po obdržení dospělého oblečení jdou mladí potomci do moře. Z hlediska přirozeného prostředí žijí tučňáci až 15 let. Maximální věk jednotlivců je 27 let.

Chování a výživa

Загрузка...

Maskované tučňáky - ptáky, kteří nemohou létat. Zvuky těchto ptáků připomínají oslí výkřiky. Během doby tření, ptáci nemohou sklízet jídlo ve vodě, který je vysvětlen tím, že tučňák je kryt peří propustný pro vodu. Doba trvání doby tání je obvykle asi 3 týdny.

Black-footed tučňáci tráví většinu svého života ve vodě, s výjimkou období rozmnožování. Maximální rychlost pohybu ve vodě dosahuje 20 km / h.

Přirozenými nepřáteli ve vodním prostředí jsou žraloci, kosatky a kožešinová pečeť. Mezi nepřátele země patří Caracals a Mongooses. Vejce ptáků z hnízda často ukradnou racky.

Hlavní dieta - malé ryby, korýši a chobotnice, každý den dospělý jedinec tohoto druhu spotřebuje nejméně 500 gramů. jídlo.

Zajímavosti

Загрузка...
  1. Často je tento typ tučňáka nazýván oslem, což je vysvětleno zvuky vydávanými ptákem (ošetřovatelské období).
  2. Black-footed tučňáci jsou ptáci, kteří jsou vynikající plavci, při hledání kořisti pro potraviny, jsou schopni poněkud hluboko ponořit (až 120-130 m.).
  3. Před časem, populace tohoto druhu tučňáků byla docela rozšířená. Bohužel, v současné době existuje pouze asi 30 kolonií tohoto druhu ptáků vodního ptactva.

Video: Tučňák brýlový (Spheniscus demersus)

Загрузка...

Populární Kategorie

Загрузка...